Gratis verzending vanaf €35,-

Spezzatino con patate

timer 2 uren
cutlery 4
  • Gusto Carne
  • 700 gr dikke lende of sukade vlees (in blokjes van 3 cm)
  • 30 gr boter
  • 1/4 glas olijfolie
  • 6 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes
  • 3 eetlepels zwarte olijven
  • 1 fijngesnipperde witte ui
  • 1.2 liter water
  • Peterselie
  • Glas volle rode wijn
  • Rozemarijn
  • Doperwten
  • 2 tenen knoflook

Smelt de boter in een pan en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg daarna het spek, de knoflook, de fijngesnipperde ui, rozemarijn en de rode wijn toe en laat 10 minuten koken. Voeg daarna de rest van de groenten, de olijfolie en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag als het mengsel kookt en stoof het vlees vervolgens in ongeveer 90 minuten gaar.

Na deze 90 minuten kunnen de aardappelen en ook de doperwten toegevoegd worden. Laat het geheel vervolgens nog 20 minuten koken met het deksel op de pan. Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi het met wat fijngehakte peterselie. Buon appetito!

Meer recepten

PANE VECCHIO

Bucatini all’amatriciana